L'idioma Haussa

Haussa

La llengua haussa és una branca de la llengua xàdica de la família de les llengües afroasiàtiques. És parlada com a llengua nativa per al voltant de 35 milions de persones i com a segona llengua per almenys 41 milions de persones. Espargits per moltes regions d'Àfrica, els hausses són un dels grups ètnics més grans de Nigèria, i les concentracions de població més grans de la tribu es troben a Nigèria i a la República del Níger.

El poble hausawa o haussa remunta el seu origen a la ciutat de Daura i la població és anterior a totes les principals poblacions haussa en tradició i cultura.

Els cavalls juguen un paper significatiu en la cultura haussa, concretament amb els monarques, ja que l'aristocràcia haussa havia desenvolupat històricament una cultura basada en l'hípica. Curiosament, encara avui, els cavalls són considerats com un símbol d'estatus de la noblesa tradicional.

Continuem i mirem alguns altres fets interessants sobre l'Haussa.

1. Disposa d'un avançat sistema d'escriptura.

L'haussa és, sens dubte, una de les llengües més avançades de Nigèria i de tota Àfrica. La llengua antigament s'escrivia en un tipus diferent d'escriptura àrab anomenat Ajami, però ara s'escriu en una escriptura llatina anomenada Boko. També hi ha un sistema Haussa Braille. El primer Boko va ser inventat pels europeus a principis del segle XIX i desenvolupat per les autoritats colonials britàniques (principalment franceses) i franceses a principis del. El 1930 es va convertir en l'alfabet oficial haussa, i Boko ha estat el principal alfabet haussa des de la dècada de 1950. Per tant, l'Ajami (escriptura àrab) s'utilitza ara només a les escoles islàmiques i a la literatura islàmica.

2. És una llengua nigeriana àmpliament parlada.

L'haussa és, possiblement, la llengua nigeriana més parlada, ja que es parla en comunitats fora del país. Tot i que la gran majoria dels parlants nadius de haussa es troben al nord de Nigèria, el Chad i la República del Níger, també s'utilitza com a llengua comercial a parts de l'Àfrica Occidental com Benín, Ghana, Togo i Costa d'Ivori. També es parla haussa a la República Centreafricana, el Camerun i el Gabon, així com al nord-oest del Sudan.

Idiomatic Nigeria

Parlant de la llengua haussa, Traduccions Idiomatic s'enorgulleix d'anunciar que la família del Grup de traduccions Idiomatic està a punt de fer-se una mica més gran! Després de veure la necessitat de proporcionar serveis lingüístics nigerians, incloent-hi l'haussa i altres llengües nigerianes, l'empresa ha obert una sucursal a Maiduguri. Nigèria és una branca estratègicament posicionada de Nigèria en l'economia més gran de l'Àfrica Occidental, i ofereix altres llengües africanes i mundials. Per obtenir més informació, fes clic aquí per visitar el seu web.