Crioll Haitià

El crioll haitià és un idioma fascinant parlat principalment a Haití per aproximadament 8,5 milions de persones i altres 3,5 persones a tot el món com a resultat de la immigració haitiana. Barrejant gramàtica i vocabulari del francès i una miríada de llengües africanes, quines són les característiques úniques d'aquest idioma?

L'idioma es basa en gran manera en el francès amb una forta influència d'Àfrica occidental, inclosos els idiomes wòlof, fon i l' ewe. Els francesos van portar esclaus africans a l'actual Haití per a treballar a les plantacions de la canya de sucre. Perquè els esclaus africans i els francesos es comuniquessin, els esclaus van prendre l'idioma francès i el van barrejar amb el vernacle i l'estructura dels seus idiomes natius.

En realitat, el crioll haitià no és difícil d'aprendre. Atès que no té conjugació i que comparteix molts cognats amb l'anglès i el francès, es considera un idioma molt fàcil. Donada la forta influència francesa, als francòfons els resultaria encara més fàcil aprendre-ho.

Per a ser una illa bastant petita, Haití compta amb una àmplia gamma de maneres de parlar crioll, que es poden dividir principalment en dialectes del nord, centre i sud. Les ciutats més grans, com Port-de-Paix i Cap Haitien, parlen un crioll més basat en el francès (que continua sent l'idioma de l'elit), mentre que més comunitats rurals parlen un crioll més allunyat del francès estàndard.

Està buscant traduccions al crioll o al crioll haitià? Si és així, contacti amb Idiomatic aquí.

traduccions al crioll