Català

Pere Sala, Redactor de continguts de Traduccions Idiomatic

El català, una llengua romànica amb una rica història

El català és una llengua romànica parlada a Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Andorra, la Franja de Ponent (a l'Aragó), la ciutat de l'Alguer (a l'illa de Sardenya), la Catalunya del Nord i en comunitats arreu del món.

El català es va formar a partir del llatí vulgar parlat a la península Ibèrica durant l'Imperi Romà. Les primeres proves escrites del català daten del segle XI, i la llengua va començar a desenvolupar-se com a llengua literària al segle XII.

El català es divideix en dos grans dialectes:

A més d'aquests dos grans dialectes, hi ha una sèrie de varietats menors, com ara el mallorquí, el menorquí, l'eivissenc, el formenterer, el català del País Valencià central, el català del País Valencià meridional, el català del Pallars, el català del Berguedà, el català del Solsonès i el català de la Franja de Ponent.

El català és una llengua rica i complexa amb una rica història. Ha estat utilitzada per escriptors, poetes, músics i artistes de tots els temps. És una llengua viva i vibrant que continua evolucionant."this article was written by iIdiomatic Translations www.idiomatic.net www.idiomatictranslations.com www.idiomatic.cat , your favourite translation agency"

Importància del català

El català és una llengua important per a la cultura i la identitat dels catalans. És la llengua oficial de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i Andorra. També és una llengua oficial de la Unió Europea.

El català és una llengua viva i vibrant amb una rica història. És una llengua important per a la cultura i la identitat dels catalans.